Donderdag 30 november – avond

OPERA FAMILIA  &  Shantykoor ‘OP VOLLE KRACHT’

“Classic meets Pop”

Donderdag 30 november
Aanvang 20.00 uur
Zaal open 19.00 uur

OPERA FAMILIA

Een optreden van Opera Familia bijwonen is eigenlijk meer een beleving. Een beleving van echt samenzijn. Het is de kracht van Carla, Paul en Belinda dat zij met hun stemmen en uitstraling mensen met zichzelf en met elkaar op hartsniveau verbinden, als ware het één grote familie. Of ze nu in theater, concertgebouw  op het Vrijthof in Maastricht, of bij een exclusief diner voor het bedrijfsleven staan, de warmte , toewijding en beleving van hun optreden blijft immer aanwezig.

Opera Familia brak als een  ‘Classic meets Pop’ zingend gezin door bij Holland got Talent in 2011. De jaren erna  volgde een uitgebreide theatertournee en waren zij veelvuldig op tv te zien, onder andere in de dating show ‘All You Need Is Love’ van Robert ten Brink. Ook traden zij de afgelopen jaren wereldwijd op met een exclusieve show op de grootste cruiseschepen uit alle windrichtingen.  Het absolute hoogtepunt was de inauguratie van het nieuwe pronkstuk van de Holland Amerika Line ‘De Koningsdam’.  In het teken van deze bijzondere gebeurtenis mocht Opera Familia een volledige show verzorgen  mét natuurlijk de primeur van het door hen geschreven ‘Koningslied’.

www.operafamilia.nl

Voor Stichting Events Ooltgensplaat is deze Klassieke avond een nieuw ingeslagen weg.  Naast de vele muziekstromingen die de afgelopen jaren reeds te zien waren tijdens de Culturele Week is het  tijd voor  ‘een avondje Klassiek met een populair randje’. Met  een gastoptreden van het  Lokale Shantykoor  ‘Op Volle Kracht’ en de Harssies van Muziekvereniging W.M. van der Harst,  wordt de 6e Culturele Week in Ooltgensplaat nét weer anders ingevuld dan alle voorgaande edities.

SHANTYKOOR  ‘OP VOLLE KRACHT’.

Dit 60-koppige koor viert volgend jaar alweer haar 3e lustrum. Zangers, muzikanten en dirigent komen over het algemeen van Goeree-Overflakkee, van Ooltgensplaat tot Ouddorp. Een aantal leden komt  ‘van de overkant’. Er is weinig verloop binnen de vereniging: een teken dat ieder het naar de zin heeft! Het afgelopen jaar is Op Volle Kracht uitgenodigd voor verschillende festivals o.a. Veere, Zoutelande,  Rotterdam, Antwerpen en  Spijkenisse. In de buurt waren er diverse optredens: op de Jaarmarkt in Herkingen, in verschillende verzorgingstehuizen, op Koningsdag te Stellendam en op de Havendag te Middelharnis. OVK is een veel gevraagd  koor bij uiteenlopende festiviteiten.. De klassieke avond in combinatie  met Opera Familia in Ooltgensplaat is zeker een nieuwe uitdaging. Naast  de traditionele liedjes ‘doet’ OVK ook nummers van bekende zangers als Piet Veerman, Rob de Nijs en Boudewijn de Groot. Dirigent Ton Warmenhoven blijft op zoek  naar nieuwe arrangementen en nieuwe  wegen om met OVK onderscheidend te blijven. OVK heeft ook  al 3 CD’s opgenomen. De laatste,  ‘Tussen Haringvliet en Grevelingen’ uit 2016 is nog verkrijgbaar. Dit optreden van OVK is geen primeur meer voor  Ooltgensplaat, maar zal absoluut afwijken van de gebaande paden.

www.opvollekracht.nl

DE HARSSIES

De Harssies, het jeugdige ensemble van Muziekvereniging W.M. van der Harst uit Ooltgensplaat dat onder leiding staat van dirigent Machiel de Kruijf zal de muziek voor aanvang en in de pauze verzorgen.    www.muziekverenigingwmvanderharst.nl